MAAK KENNIS MET: RONNIE KREEFT

"Inspireren, onderwijzen en motiveren daar staan wij voor"

Supermoto is een waanzinnig gave sport

Ronnie Kreeft heeft een brede ervaring in de motorsport. Motorrijden is zijn leven.

Als ik niet kan motorrijden, word ik chagrijnig.” Als klein jongetje van 4 jaar is het motorrijden hem met de paplepel ingegoten. Van 1980 tot 1994 deed hij mee aan club- en regiokampioenschappen in Motorcross. 

Ronnie Kreeft motorsporttrainer bij de Supermotorschool
Ronnie Kreeft laat de ideale lijn zien tijdens de Supermoto Cursus Supermotorschool
Supermoto Rijvaardigheids tips van Ronnie Kreeft

Ducati Clubrace

Maar het motorrijden bleef kriebelen. En omdat bloed stroomt waar het niet gaan kan, startte hij in 2010 met wegracen. Op amateurniveau nam hij deel aan de Ducati Club Race, waarbij hij verschillende keren op het podium stond. Al in het eerste jaar wist hij de 3e plaats te behalen bij de Thunderbikes, een geweldige binnenkomer.

Via een oud teammaat kwam Ronnie in contact met Supermoto en zo besloot hij in 2012 de overstap te maken naar het Supermoto racen. Tot 2014 reed Ronnie mee in het ONK Supermoto waar hij kampioen werd bij de Nationalen.

Motocross Rijvaardigheids tips van Ronnie Kreeft

Ronnie haalt het beste in je naar boven

Samen met Paddy behoord Ronnie tot onze vaste instructeur bij de cursussen. Cursisten zeggen dat Ronnie de dingen erg goed en duidelijk kan uitleggen. Ronnie beheerst veel technieken en is enorm fanatiek, hij wil altijd het beste in de cursisten naar boven halen.

Supermoto Rijvaardigheids tips van Ronnie Kreeft
Ronnie Kreeft

“Ik vind het erg leuk om de mensen les te geven. Het is gewoon gaaf om te zien hoe mensen progressie maken en zelfverzekerder van de motor afstappen. Cursisten kunnen zoveel meer dan dat ze dachten. Bijvoorbeeld het platleggen van de motor, het sliden. Dat ziet er heel spectaculair uit, maar dat kan ook jij onder de knie krijgen. Dat is het leuke; dat je het vanaf het begin tot het eind ziet. In één dag zie je zoveel vooruitgang. Dat is mooi!

Daarnaast probeer ik mensen bewust te maken van wat ze doen, zodat ze meer durven op de weg en zelfverzekerder zijn. Dat ze beter durven te remmen. Niet iedereen hoeft hier slidend door de bocht te gaan. Als je maar qua motorrijden meer vertrouwen in jezelf hebt gekregen.”

Met meer vertrouwen op de motor

Supermoto Rijvaardigheids tips van Ronnie Kreeft

Ronnie wilt de cursisten graag het vertrouwen meegeven, zodat ze op de motor veiliger en zelfverzekerder deelnemen aan het verkeer. Hierbij gaat hij altijd voor het hoogst haalbare resultaat.

Ronnie Kreeft

“Het spectaculaire van Supermoto is natuurlijk echt het sliden. Als je dat onder de knie hebt, is het super vet om te doen. Je ziet het sliden bij de wegrace, maar bij Supermoto doen we het op een hele andere manier. Het is super vet als je echt vol in vijf aan komt en je dan een slide in kan zetten en precies uitkomt waar je wil. Dat is het mooie van Supermoto.“

Hij weet wat mogelijk is met de motor

Als geen ander weet Ronnie wat er mogelijk is met je motor. Want naast instructeur bij de Supermotorschool, werkt Ronnie ook als stuntman. Hij was al meerdere keren met zijn motor te zien in films en series op de televisie, zoals in films als New Kids, Bon Bini Holland en in series als Moordvrouwen en Flikken Rotterdam waar hij een spectaculaire achtervolging reed op de motor. 

Naast zijn werk voor de Supermotorschool is Ronnie ook actief met zijn eigen bedrijf, waarmee hij helmen spuit voor Supermoto, Motorcross en kartrijders.

Kom nog een keer! Dan gaan we je grenzen nóg verder verleggen en leer jij nóg meer!

Ronnie Kreeft in actie tijdens de Supermoto Cursus van de Supermotorschool

Ga er ook voor! Verbeter je skills onder leiding van
Ronnie Kreeft