Supermotorschool locatie: Het Eurocircuit in Valkenswaard

Het Eurocircuit in Valkenswaard

Racen over een historisch circuit

PERFECTE COMBINATIE

Het circuit heeft de perfecte combinatie van 60% asfalt en 40% off-road. Ideaal voor de Supermoto vervolg cursus. 

VEILIG CIRCUIT

Het circuit heeft een brede baan van minimaal 10 meter, zo kun je op een veilige manier de cursus volgen.

Het Eurocircuit Valkenswaard

Adres: Kempervennedreef 4, Valkenswaard

Route: Volg de route naar Centerparcs ‘De Kempervennen’. De ingang van het circuit ligt tegenover Montana Snowcenter.

Circuit info: Lengte: 1003 meter, waarvan 60% asfalt en 40% onverhard. Breedte baan: minimaal 10 meter.


De Supermotorschool organiseert de Supermoto-cursussen sinds jaar en dag op het bekende Eurocircuit in Valkenswaard.

  1. Helaas kunnen wij sinds augustus 2017 niet meer terecht op het Eurocircuit. Het circuit is in een juridisch conflict verzeilt met een klagende omwonende en de vergunning verstrekker, de gemeente Valkenswaard. We hebben wel goede hoop in de toekomst terug te keren naar het Eurocircuit.

Enige permanente “Off Road Racing Center"

Het Eurocircuit in Valkenswaard is het enige permanente “Off Road Racing Center” van Nederland en de meest moderne locatie van Europa in zijn soort. Naast de vele wedstrijden die er jaarlijks worden gehouden, is het circuit ook de thuisbasis voor de Dakar pre-proloog.


Zie je het al voor je? In je laatste ereronde rij je op je motor over het circuit langs het publiek met je hand omhoog. Als een echte winnaar. De menigte zwaait en joelt je na. Een fantastische ervaring. 

Supermotocursus op het Eurocircuit

Ondanks dat het eurocircuit is ontworpen voor de Rallycross, leent het zich uitermate goed voor Supermoto-racen. Het circuit kenmerkt zich door een brede baan van minimaal 10 meter, waardoor je op een veilige manier de cursus kunt volgen, want je zit elkaar niet in de weg. Er zijn een aantal lange rechte stukken, waar je het gas een flink kunt opentrekken. En ook een paar hele mooie lange slide-bochten en een midden trein met chicane en het korte bochtwerk. Daarnaast heeft het ook een mooi stuk off-road, ideaal voor de Supermoto vervolg cursus.

Het circuit ligt in een bosrijke omgeving nabij Valkenswaard en op zo’n 20 minuten rijden van Eindhoven. 

Een geschiedenislesje

Het Eurocircuit in Valkenswaard is een historisch circuit en beschikt over alle faciliteiten van een professioneel circuit. Het is in 1971 geopend en was het eerste circuit ter wereld dat speciaal werd aangelegd voor de autosport rallycross.


Naast de vele wedstrijden die er jaarlijks worden gereden, is het circuit ook de thuisbasis voor de Dakar pre-proloog. In de jaren ’80 gebruikte de TROS het circuit voor het populaire programma ‘Ter land, ter zee en in de lucht’. Je herinnert je vast nog wel de achteruitrijdrace met oude DAFjes of de caravanrace, voorzien van het komische commentaar van André van Duin.

Welke cursussen op het Eurocircuit?

De Supermotorschool organiseert de Supermoto-cursus op het Eurocircuit. Onder professionele begeleiding met goede aanwijzingen van onze motorsporttrainers, kun jij je Supermoto-vaardigheden en/of je skills verbeteren.

Tijdens de cursus is het gehele circuit afgehuurd door de Supermotorschool. Je kunt dus naar hartenlust rijden over het circuit, racen en genieten van dit historische circuit. 

Bekijk nu ons cursus overzicht en vindt de cursus die bij jou past

Wij gebruiken cookies