Supermotorschool locatie: Raceway Circuit Venray

Raceway Circuit Venray 

Hyper modern en spectaculair Race Circuit

GLOEDNIEUW CIRCUIT

Raceway Venray is een schitteren gloednieuw race circuit, met veel grip. Ideaal voor Supermoto!

VEILIG CIRCUIT

Het circuit is ruim opgezet en heeft brede banen. Hierdoor is het veiliger rijden met goed overzicht.

Het Raceway Circuit in Venray

Adres: Peelweg 47, Ysselsteyn (Gemeente Venray)

Circuit info: Oval van 880 meter lang en 15 meter breed met een 25 graden banking in de bochten. De oval is omringd door een geluidswal en meerdere tribunes. Binnenin de oval ligt een kleine oval van 440 meter, met daarin een bochtig Supermoto-circuit.


“Het mooiste asfalt circuit waarop ik ooit gereden heb!” (Marcel van Drunen)

  1. In september 2018 hebben wij helaas te horen gekregen dat wij voorlopig niet meer op Raceway Venray terecht kunnen. Ook hier speelt geluidsoverlast en een juridisch met omwonende rol. Wel is er goede hoop dat wanneer dit beslecht is, wij in de toekomst weer terug mogen keren naar dit geweldige circuit.

Supermoto op Raceway Venray

Raceway Venray is een schitteren gloednieuw race circuit. Ondanks dat het gebouwd is voor de autosport, bied het tal van mogelijkheden voor Supermoto. Op het middenterrein is er een mooi bochtig-circuit aangelegd, speciaal voor Karting en dus ideaal voor Supermoto.


Wij zijn laaiend enthousiast, want de baan is helemaal nieuw. Dat betekend veel grip op de weg. Het circuit geeft veel ruimte en heeft brede banen, waardoor het veiliger rijden is met goed overzicht. Door de brede weg, rij je elkaar niet snel in de weg. Daardoor is dit circuit een stuk veiliger voor beginnende motorrijders. Door de combinatie tussen het autocircuit (buitenring) en het kartcircuit (middenterrein), kunnen we gemakkelijk diverse oefeningen doen, zoals met sliden.

Kortom: Dit circuit is perfect voor de cursussen van de Supermotorschool. 

Een geschiedenislesje

Al in 1977 is het gebied in gebruik genomen als baan voor de motorsport. Het stond toen bekend als Circuit De Peel. Het is in de jaren uitgebreid en gedoogd door de gemeente. In 2009 is het oude circuit afgebroken, maar is er een nieuw circuit gebouwd: het Raceway Venray.


Op dit prachtige circuit voor de autosport, motorsport en karting, worden regelmatig races gehouden. Deze zijn zowel spannend voor de racers als voor het publiek, dat vanaf de tribunes de sensatie van het racen kan ervaren. Voor een overzicht van de vele evenementen verwijzen we je naar de website van Raceway Venray.

Supermoto op het hele circuit

De Supermotorschool organiseert Supermoto-cursussen op het Raceway Circuit in Venray. Deze zullen plaatsvinden op zowel de oval als het middenterrein. Je krijgt professionele begeleiding en goede aanwijzingen van onze instructeurs. Op het Raceway Circuit heb jij alle ruimte om nieuwe dingen te leren en/of je skills verbeteren.


Voor iedere cursus huurt de Supermotorschool het gehele circuit af. Je kunt dus naar hartenlust racen en genieten van dit prachtige circuit, zonder dat je bang hoeft te zijn voor ander rijders of flitspalen.

Bekijk nu ons cursus overzicht en vindt de cursus die bij jou past

Wij gebruiken cookies