Video Aspect Ratio: 4:1

SUPERMOTO-CURSUS

In één dag meer controle over je motor!

 SuperMoto Cursus

Do 7 okt '21 

SuperMoto Cursus

Do 14 okt '21

Cadeaubon

€ 47, € 97 of € 297 

  Supermoto-cursus in één dag!  

VEILIGHEID STAAT VOOROP

Racen op een Supermoto of Supermotard is een geweldige ervaring, maar het moet natuurlijk wel op een veilige manier gebeuren. 

Veiligheid staat voorop! Dit zit hem in de beheersing over je motor. Maar als het even niet lukt, wordt er niet gepushed! De één lukt het beter dan de ander. Dat maakt helemaal niets uit, want het is geen wedstrijd!

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Tijdens de hele cursus wordt je begeleid door onze ervaren motorsporttrainers

Je krijgt professionele begeleiding, training en coaching, volgens de principes van meervoudig kampioen Supermoto én Motorcross Marcel van Drunen. Door deze individuele aandacht krijg je de juiste technieken aangeleerd.

Supermoto racen over het Eurocircuit bij de Supermotorschool

Een dagje motorrijden en je helemaal uitleven op het Supermoto-circuit

Je rijdt motor, bent nieuwsgierig, maar je wilt je graag eens helemaal uitleven op het circuit? "Dat moet echt supergaaf zijn.”


Maar dan denk je: “Is dat wel wat voor mij? Kan ik dat wel? Is het niveauverschil niet veel te groot?” Twijfels…


Je stelt de stap steeds weer uit, terwijl je diep van binnen de stap zo graag wilt zetten; je wilt het echte motorrijden ervaren.

Jij bent écht niet de enige

Veel van onze cursisten hebben eerst twijfels, maar zetten tóch de stap om hun motorskills te verbeteren.


Bij de Supermotorschool zetten wij jouw twijfels om in meer vertrouwen. Je moet het wel zelf doen, maar krijgt ondersteuning van ons. Je zult zien dat je nooit de slechtste bent. Iedereen rijdt op zijn of haar eigen tempo en snelheid.

Lees verder en zie hoe wildenthousiast andere deelnemers van hun motor afstapten. Dit gun je jezelf! De enige vraag is: Wanneer?


BOEK NU


Martin Sebregts (45 jaar)

Zelfstandig Ondernemer

Gekkenhuis dit, echt super gaaf!

Je zoekt zo echt je grenzen op, met name met vuil of op een natte weg. Die bochten wil je goed pakken. Sliden, met een slippend achterwiel eigenlijk op een bocht afglijden, die vervolgens best scherp is. Ja, dat is echt even het verstand op nul en vertrouwen op wat die instructeur zegt. Dan zie je ook dat het kan en dat is echt super gaaf.


Dat ga je natuurlijk niet zelf op je eigen motor uitproberen, maar dat kun je hier wel op een motor van hen!

Werken aan allround motorbeheersing bij de Supermotorschool

Supermoto-cursus op het circuit

Supermoto is actie, snelheid en adrenaline. Tijdens onze Supermoto-cursus (of Supermotard-cursus) leer je de beginselen van het Supermoto motorrijden. Op eigen snelheid ga je flink wat kilometers maken op het circuit.

Onze ervaren motorsporttrainers geven je professionele instructies, aanwijzingen en tips waar je écht wat aan hebt. Van beginners tot ervaren motorrijders; iedereen kan zijn/haar skills bijspijkeren tijdens de super gevarieerde oefeningen. Je wordt uitgedaagd en gemotiveerd, en krijgt onze volledige aandacht. Wij gaan net zo lang door tot je het vertrouwen hebt en je de controle over je motor hebt verbeterd!

Wat is het leukste aan zo’n dag? Dat je dingen zult doen die je zelf nooit had verwacht. En als dat dan lukt, is het leuk en supergaaf. Je ziet jezelf met sprongen vooruitgaan en zal boven jezelf uitstijgen.

BOEK NU


Actie op het circuit tijdens de Supermoto-cursus van de Supermotorschool

Hoe ziet een dag Supermoto-cursus eruit?

De cursusdag begint met een groepsuitleg van alle ins en outs van het Supermoto-racen. Vervolgens verkennen we lopend het circuit. De trainer zal je de bochten en rempunten van het circuit aanwijzen. Hierbij rijdt een andere trainer de juiste lijnen voor. Je hoort en ziet wat je moet doen en zult het vervolgens zelf gaan doen. 


Na de theorie is het tijd voor actie. In een groep ga je het circuit op. Je rijdt op onze Yamaha WR450 wedstrijdmotor, zodat je eigen motor veilig aan de kant blijft staan. Je rijdt individuele rondes. Aan de hand van persoonlijke aanwijzingen van onze motorsporttrainers breng jij jouw techniek en motorbeheersing naar een hoger niveau. Nu wordt het echt leuk…

Belangrijkste elementen van de Supermoto-cursus op een rijtje

Yes! Je hebt besloten om te gaan Supermoto-racen op een echt Supermoto-circuit. Spannend!

Maar wat leer je dan precies? Dit staat je te wachten:

Motor Rijvaardigheids oefeningen tijdens de Supermoto-crusus op het Eurocircuit
  • Rem- en schakeltechniek;
  • Gas-respons;
  • Bochtentechniek;
  • Ideale lijnen rijden;
  • Balans en zithouding;
  • Slide- en drifttechniek;
  • De gevaren van een highsider;
  • Reageren bij obstakels en plotseling uitwijken;
  • Controle in combinatie met snelheid;
  • Motorbeheersing en grenzen verleggen;
Twijfel 
je of het echt iets voor jou is? Maak je geen zorgen. De cursus is voor iedereen. Lees hieronder de ervaringen van deelnemers die jou voorgingen.

Enkele ervaringen van deelnemers:

Grensverleggend rijplezier

Ik zou dit zeker aan iedere motorliefhebber aanraden. In één dag leer je driften met een Supermoto en beleef je heel veel rijplezier. Ik heb ook de vervolg-cursus gedaan, en nog een 2de keer de beginnerscursus gevolgd samen met een aantal vrienden.

Thomas Martens (19 jaar) Grenzen verleggen tijden de Supermoto-cursus

Thomas Martens (19 jaar)

Het is echt fantastisch

Door de cursus heb ik nu veel meer lef om met een véél hogere snelheid een bocht aan te rijden en in te sturen/sliden. De cursus heeft mij de basistechniek gegeven van het terugschakelen, achterrem bedienen en het achterwiel laten glijden.

Rob Briggen (50+) De Supermoto-crusus, het is echt fantastisch!

Rob Briggen (50+)

De perfecte vervolgcursus

Ik heb het ontzettend naar m’n zin gehad. De cursus duurde veel langer dan verwacht. Niet een paar sessies, maar gewoon continu blijven knallen tot je niet meer kunt. Het leek me in eerste instantie wat prijzig, maar je krijgt er heel veel rijtijd voor terug.

Rutger Noorlander (28 jaar) - Dit is de perfecte vervolgcursus op je motorrijbewijs

Jasper Noorlander (28 jaar)

Individuele aandacht en rijvaardigheidstips bij de Supermoto-cursus

Individuele begeleiding

Tijdens de hele cursus wordt je begeleid door onze ervaren motorsporttrainers. Gedurende de cursus nemen ze je apart en krijg je individuele tips. 

Je krijgt professionele begeleiding, training en coaching, volgens de principes van meervoudig kampioen Supermoto én Motorcross Marcel van Drunen. Door deze individuele aandacht krijg je de juiste technieken aangeleerd. Deze kun je de rest van de dag verder ontwikkelen.

Deelnemers maken zich klaar voor de Supermoto-cursus

Veel praktijk kilometers

Het laatste deel van de Supermoto-cursus mag je vrij rijden over het circuit. Je mag gewoon inhalen en rijdt niet suf achter een instructeur aan. Alles wat je hebt geleerd kun je dan in de praktijk brengen. Ervaar de kick van het sliden en driften, voel de adrenaline door je aderen stromen en stap moe maar voldaan van de motor.


Je zult terugkijken op een geweldige dag waarin je dingen hebt geleerd die je zelf niet voor mogelijke had gehouden. Waar je de rest van je leven plezier van zult hebben. Maar bovenal: je hebt geleerd meer te genieten van het motorrijden op een veilige en verantwoorde manier. 

KOM MAAR OP MET DIE CURSUS DATA

 

Supermoto rijtips door Paddy van Lieshout
Bochten oefening tijdens de Supermotorschool Supermotard-cursus

Inclusief huur Yamaha Supermoto

De Supermoto-cursusdag kost een prikkie! 

Je krijgt van ons een goed geprepareerde Yamaha motor ter beschikking, waarmee je eventuele schade, slijtage en reparatie aan je eigen motor voorkomt. Weinig risico dus. De prijs is inclusief brandstof, onderhoud, afhuren van het circuit, voldoende drinken, een heerlijke lunch en natuurlijk de begeleiding door onze motorsporttrainers.


Supermoto-kleding

Goede en veilige motorkleding is verplicht. Een helm en motorcrosslaarzen mag je zelf meenemen. Mocht je zelf niet over veilige motorkleding beschikken, of wil je jouw eigen motorpak niet blootstellen aan een eventuele valpartij, dan stellen we beschermende kleding van racewear-specialist MVD beschikbaar te leen voor deelnemers, mits we het in voorraad hebben. Dit kun je minimaal een week van tevoren aan ons doorgeven per e-mail. Voor het bepalen van de juiste maat hebben wij jouw lengte en gewicht nodig.

Enthousiast? Of twijfel je nog steeds?

Als je nu de stap zet voorkom je dat jij de volgende keer weer met twijfels op je motor zit. Of blijf je toch liever voor eeuwig achteraan sukkelen?


Wij zetten jouw twijfels om in meer vertrouwen. Je doet het zelf, met onze ondersteuning. Je bent nooit de slechtste en rijdt op je eigen tempo.


Dit gun je jezelf!

De enige vraag is: Wanneer?

BOEK NU
arrow_drop_up arrow_drop_down