Supermoto-cursus: in één dag meer controle over jouw motor
Video Aspect Ratio: 4:1

SUPERMOTO-CURSUS

In één dag meer controle over jouw motor!

VEILIGHEID STAAT VOOROP

Racen op een Supermotard is een geweldige ervaring, maar het moet natuurlijk wel op een veilige manier gebeuren. Veiligheid staat voorop en zit in de beheersing over je motor. Maar als het even niet lukt, wordt er niet gepushed! De een lukt het beter dan de ander. Dat maakt helemaal niets uit, want het is geen wedstrijd!

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Tijdens de hele cursus wordt je begeleid door onze ervaren motorsporttrainers. Je krijgt professionele begeleiding, training en coaching, volgens de principes van meervoudig kampioen Supermoto én Motorcross Marcel van Drunen. Door deze individuele aandacht krijg je de juiste technieken aangeleerd.

Supermoto racen op het Eurocircuit

EEN DAGJE HELEMAAL UITLEVEN OP HET CIRCUIT

Je rijdt motor, recreatief dat wel. Je bent nieuwsgierig en wilt graag een keer écht Supermotard rijden. “Mijzelf helemaal uitleven op het circuit, dat moet echt supergaaf zijn.”


Maar dan denk je: “is dat wel wat voor mij? Kan ik dat wel? Is het niveauverschil niet veel te groot?” Twijfels…


Het frustreert je dat je steeds weer argumenten zoekt om het uit te stellen. Terwijl je diep van binnen de stap zo graag wilt zetten; je wilt het echte motorrijden ervaren.

JIJ BENT ÉCHT NIET DE ENIGE

Veel van onze klanten hebben eerst twijfels, maar zetten tóch de stap. Bij de Supermotorschool zetten wij jouw twijfels om in meer vertrouwen. Je moet het wel zelf doen. Je zult zien dat je nooit de slechtste bent. Iedereen rijdt op zijn of haar eigen tempo en snelheid.


Lees verder en zie hoe wild enthousiast onze deelnemers van hun motor afstappen. Dit gun je jezelf. De enige vraag is: Wanneer?

Martin Sebregts zoekt de grenzen op

Je zoekt zo echt je grenzen op, met name met vuil of op een natte weg. Die bochten wil je goed pakken. Sliden, met een slippend achterwiel eigenlijk op een bocht afglijden, die vervolgens best scherp is. Ja, dat is echt even het verstand op nul en vertrouwen op wat die instructeur zegt. Dan zie je ook dat het kan en dat is echt super gaaf.


Dat ga je natuurlijk niet zelf op je eigen motor uitproberen, maar dat kun je hier wel op een motor van hen!

Martin Sebregts (45 jaar)

Werken aan allround motorbeheersing bij de Supermotorschool

WERKEN AAN JOUW ALLROUND MOTORBEHEERING

Supermoto is actie, snelheid en adrenaline. Tijdens onze Supermoto-cursus (of Supermotard-cursus) leer je de beginselen van het Supermoto rijden. Op eigen snelheid ga je flink wat kilometers maken op het circuit.


Onze ervaren motorsporttrainers geven je professionele instructies, aanwijzingen en tips waar je echt wat aan hebt. Van beginners tot ervaren motorrijders, iedereen kan zijn of haar skills bijspijkeren tijdens de super gevarieerde oefeningen. Je wordt uitgedaagd en gemotiveerd, en krijgt onze volledige aandacht. Wij gaan net zo lang door tot je het vertrouwen hebt en je de controle over je motor hebt verbeterd!


Wat het leukste is van zo’n dag? Dat je dingen zult doen die je zelf nooit had verwacht. En als dat dan lukt, is het leuk en supergaaf. Je ziet jezelf met sprongen vooruitgaan en zal boven jezelf uitstijgen.

Actie op het circuit tijdens de Supermoto-cursus van de Supermotorschool

ACTIE OP HET CIRCUIT

De cursusdag begint met een klassikale uitleg van alle ins en outs van het Supermoto-racen. Vervolgens verkennen we al lopend het circuit. De trainer zal je de bochten en rempunten van het circuit aanwijzen. Hierbij rijdt een andere trainer de juiste lijnen voor. Je hoort en ziet wat je moet doen en zult het vervolgens zelf gaan doen. 


Na de theorie is het tijd voor actie. In een groep ga je het circuit op. Je rijdt op onze Yamaha WR450 wedstrijdmotor, zodat jouw eigen motor veilig aan de kant blijft staan. Je rijdt individuele rondes. Aan de hand van persoonlijke aanwijzingen van onze motorsporttrainers breng jij jouw techniek en motorbeheersing naar een hoger niveau. Nu wordt het echt leuk…

BELANGRIJKSTE ELEMENTEN VAN DE CURSUS OP EEN RIJTJE

Yes! Je hebt besloten om Supermotard te komen racen. Spannend!

Maar wat leer je dan precies? Na ontvangst met koffie en thee staat dit op jou te wachten!

  • Rem- en schakeltechniek;
  • Gas-respons;
  • Bochtentechniek;
  • Ideale lijnen rijden;
  • Balans en zithouding;
  • Slide- en drifttechniek;
  • De gevaren van een highsider;
  • Reageren bij obstakels en plotseling uitwijken;
  • Controle in combinatie met snelheid;
  • Motorbeheersing en grenzen verleggen;
Twijfel je of het echt iets voor jou is? Maak je geen zorgen. De cursus is voor iedereen. Lees hieronder reviews van deelnemers die jou voorgingen.

REACTIES VAN DEELNEMERS

Grensverleggend rijplezier!

Ik zou dit aan iedere motorliefhebber zeker aanraden. In 1 dag leer je driften met een Supermoto en beleef je heel veel rijplezier. Ik heb ook nog de vervolgcursus gedaan en nog een 2de keer de beginnerscursus gevolgd samen met een aantal vrienden.

Thomas Martens (19 jaar)

Het is echt fantastisch!

Door de cursus heb ik nu veel meer lef om met een véél hogere snelheid een bocht aan te rijden en in te sturen/sliden. De cursus heeft mij de basistechniek gegeven van het terugschakelen, achterrem bedienen en het achterwiel laten glijden.

Rob Briggen (50+)

De perfecte vervolgcursus!

Ik heb het ontzettend naar m’n zin gehad. De cursus duurde veel langer dan verwacht. Niet een paar sessies, maar gewoon continu blijven knallen tot je niet meer kunt. Het leek me in eerste instantie wat prijzig, maar je krijgt er heel veel rijtijd voor terug.

Rutger Noorlander (28 jaar)

Oefening Supermoto-cursus Supermotorschool

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Tijdens de hele cursus wordt je begeleid door onze ervaren motorsporttrainers. Gedurende de cursus nemen ze je even apart en krijg je individuele tips. Je krijgt professionele begeleiding, training en coaching, volgens de principes van meervoudig kampioen Supermoto én Motorcross Marcel van Drunen. Door deze individuele aandacht krijg je de juiste technieken aangeleerd. Deze kun je de rest van de dag verder ontwikkelen.

VEEL CIRCUIT KILOMETERS

Het laatste deel van de Supermoto-cursus mag je vrij rijden over het circuit. Je mag gewoon inhalen en rijdt niet suf achter een instructeur. Alles wat je hebt geleerd kun je dan in de praktijk brengen. Ervaar de kick van het sliden en driften. Voel de adrenaline door je aderen stromen en stap moe maar voldaan van de motor.


Je zult terugkijken op een geweldige dag waarin je dingen hebt geleerd die je zelf niet voor mogelijke had gehouden. Waar je de rest van je leven plezier van zult hebben. Maar bovenal: je hebt geleerd meer te genieten van het motorrijden op een veilige en verantwoorde manier. 

Supermotard-cursus bij de Supermotorschool

ALL-INCLUSIVE

De Supermoto-cursusdag kost een prikkie. Je krijgt van ons een goed geprepareerde Yamaha motor ter beschikking, waarmee je eventuele schade, slijtage en reparatie aan je eigen motor voorkomt. Weinig risico dus. De prijs is inclusief brandstof, onderhoud, afhuren van de baan, voldoende drinken, een overheerlijke lunch en de begeleiding door onze motorsporttrainers.


Kleding

Goede en veilige motorkleding is verplicht. Een helm en motorcrosslaarzen mag je zelf meenemen. Mocht je zelf niet over veilige motorkleding beschikken, of wil je jouw eigen motorpak niet blootstellen aan een eventuele valpartij? Dan is beschermende kleding van racewear-specialist MVD bij ons te huur. Dit dien je minimaal een week van tevoren aan ons door te geven per email.

Enthousiast? Bekijk onze cursus data, prijzen en meer...

Wij gebruiken cookies