Video Aspect Ratio: 4:1

MOTOCROSS-CURSUS

Zet je eerste stappen in offroad motorrijden

  Motocross-cursus in één dag!  

ALL-INCLUSIVE MOTORCURSUS

De motocross-cursusdag kost een prikkie. De prijs is inclusief de huur van de motor, brandstof, onderhoud, afhuren van het circuit, een lunch, voldoende drinken en les van meervoudig kampioen Motorcross

OP ONZE YAMAHA CROSSMOTOREN

Jij rijdt op een van onze wedstrijd crossmotoren. Wij werken alleen met de beste materialen en machines. Je krijgt een goed geprepareerde Yamaha YZ450F of WR450F met 50 pk tussen je benen! Crosskleding is verplicht en eventueel bij ons te leen.

MotorCross Cursus

Vr 5 nov '21

MotorCross Cursus

Vr 12 nov '21

MotorCross Cursus

Vr 3 dec '21

 OpstapDag

Za 11 dec '21

8:30 -12:30 (voor starters die nog niet kunnen schakelen)

Cadeaubon

€ 47, € 97 of € 297

Cursus met eigen motor

MX / SM € 200
Schrijf je in op een datum naar keuze.
Dagje Motorcrossen tijdens de Motorcross cursus van de Supermotorschool

  Een dagje motocross,

je helemaal uitleven op het offroad  

Wil je al een tijdje het motocrossen ervaren, maar heb je eigenlijk nooit van je leven op een motor gezeten?
Voordat je al je zuurverdiende centen aan dure kleding en een crossmotor uitgeeft, kun je beter eerst ervaren of het wel écht iets voor jou is.

Of ben je gewoon nog jong en lijkt het je super vet om te gaan motocrossen?
Maar je ouders staan niet bepaald te springen als jij ze vertelt over deze nieuwe hobby?


Hoe begin je dan? 


Je wilt wel op een veilige manier leren motocrossen, zodat je geen schade krijgt aan je motor, of iets breekt.
Het is belangrijk om hierbij goede begeleiding te krijgen, denk je niet?

Dat bieden wij in onze motocross-cursus in één dag.

Onvergetelijk dagje crossen!

Kom naar de Supermotorschool en leef je uit op een van onze Yamaha WR450F crossmotoren en laat de adrenaline door je lijf gieren. Geniet van dit bijzondere moment tijdens een onvergetelijk dagje motocrossen voor beginners én gevorderden. Motocrossen is een fantastisch sport vol actie, maar je hebt wel techniek en skills nodig om er alles uit kunnen halen. Deze leer je en verbeter je in onze motocrosstraining.

BOEK NU 

Geert van Rennes (29 jaar)

Projectmanager

Echt heel gaaf!

Samenvattend was vandaag erg vermoeiend, je bent helemaal gesloopt, maar echt heel gaaf. En hoe moe ik ook ben, het liefst zou ik nou weer op de motor stappen en weer een rondje gaan rijden. Het is echt heel leuk.
Motorcross les tijdens Motorcross-cursus voor beginners

Een geweldige motorcross ervaring

Tijdens de motocross-cursus voor beginners leer je ontzettend veel nieuwe vaardigheden om jouw off road motocross-skills te verbeteren. Dit is een unieke kans! Dit doe je in een klein groepje onder het professionele toezicht en met aanwijzingen van onze motorsporttrainers. De cursus is opgezet door Marcel van Drunen, meervoudig kampioen in zowel motocross, supercross, deelnemer aan de rally Paris-Dakar en KNMV MT-3 motorsporttrainer op het hoogste niveau.

Het niveau van de cursus zal worden aangepast aan de ervaring van de deelnemers. Doordat je individueel aandacht krijgt, zullen jouw technieken met sprongen vooruitschieten. Deze cursus is voor beginners, maar ook voor meer gevorderde rijders, mannen én vrouwen.

BOEK NU


Crossmotor rijden bij de Supermotorschool Motorcross Cursus

Inclusief huur Yamaha crossmotor

Ook de motocross-cursus valt onder onze 7 unieke Rijplezier Garanties. Na na afloop hoef je niet het zand van je eigen crossmotor te poetsen. Je loopt geen risico op valschade of zware slijtage van je eigen crossmotor.


 Jij rijdt namelijk op een van onze goed onderhouden Yamaha crossmotoren. Wij werken alleen met goede materialen en machines. 


Je krijgt een Yamaha YZ450F of WR450F met 50 pk tussen je benen.

Wat mag je verwachten tijdens de motorcross-cursus?

Yes! Je hebt besloten te komen motocrossen. Spannend!

Maar wat leer je dan precies? Na ontvangst met koffie en thee staat dit je te wachten;


 • Check-in: Onze motorsporttrainers controleren jouw reservering.
 • Theorie: technieken op de baan, waarbij één motorsporttrainer de uitleg geeft en de tweede motorsporttrainer het direct laat zien.
 • Get your gear ready: Heb je kleding bij ons gereserveerd? Dan krijg je de kleding door je motorsporttrainer uitgereikt. Heb je zelf kleding bij?
  Dan is het nu tijd om je om te kleden.
 • Get your bike: De motorsporttrainers geven eerst uitleg over de motor en vervolgens zal je een motor toegewezen krijgen.
 • Getting started: Het is eindelijk zover! Jij gaat NU echt ervaren wat motocrossen is. Je zult de adrenaline-kick al voelen!
 • Op krachten komen: Motocrossen is zwaar. We zullen tijdig pauzeren en zorgen voor een goede lunch en voldoende drinken.
 • Continue: We gaan door tot je echt helemaal gesloopt bent en ons vraagt of je alsjeblieft mag stoppen 😀.
 • Napret: We praten en lachen nog even na. En natuurlijk ontvang je een speciaal Supermotorschool-certificaat, met daarop alle vaardigheden die je hebt geleerd.

Twijfel je of het echt iets voor jou is? Maak je geen zorgen. De cursus is geschikt voor iedereen. Lees hieronder reviews van een aantal deelnemers die je zijn voorgegaan. 

Enkele ervaringen van deelnemers:

Nog nooit motor gereden
Ik had nog nooit op een motor gezeten en had überhaupt geen idee hoe ik moest schakelen! Toch is het de Paddy en Ronnie gelukt mij op het einde van de dag over het circuit te laten crossen en zelfs te laten springen! Ik heb een super dag gehad en kan het iedereen aanraden!
Jordy Noordzij (25 jaar)
Je leert echt heel snel

Door het volgen van deze cursus heb ik helemaal geen schrik meer. De instructeurs geven heel veel tips, waardoor je het veel sneller leert als dat je het zelf had moeten doen. Ik merk ook dat hoe meer gas ik geef, hoe makkelijker het gaat. Het is gewoon echt leuk.

Kiza Donders (14 jaar)
Een kei geweldige dag!

Het viel mij best zwaar. Het is echt veel zwaarder dan je van te voren denkt, maar dat maakt het niet minder leuk. Je leert hier ook echt je motorbeheersing, want het is totaal anders als weg motorrijden. Het was een kei geweldige dag, het is gewoon echt een aanrader!

Lesley Henderson (63 jaar)

Wat beloven we je?

Dat je echt helemaal kapot bent na al die uren op de motor. Natuurlijk laten we je voldoende pauzeren en moet je af en toe echt even bijkomen, want motocrossen is lood- en loodzwaar. Je zult je armen voelen, je knieën trillen en je hebt een grote kans op spierpijn. Maar geloof ons: dat is het meer dan waard! Je zult met een brede glimlach van de motor stappen 😀.

Motorcross les instructies door meervoudig kampioen MX Marcel van Drunen
Cursus off road rijden motor voor beginners

Wat leer je op de mx-cursus?

Kort gezegd:

 • Juiste lijnen rijden
 • Sporen, knippen en bochten
 • En uiteraard zullen de tafelbulten niet ontbreken

Je komt jezelf tijdens de motocross cursus letterlijk tegen, maar hebt ook de dag van je leven. 

Zonder risico op schade

  aan je eigen motor en onder de meest professionele begeleiding die je kunt wensen. Met veel humor, actie en adrenaline
BOEK NUInstructies tijdens de motorcross les met Yamaha WR450 Enduro motoren
Dagje motorcrossen tijdens de MX cursusdag van de Supermotorschool

Wat kun je van ons verwachten?

De motocross-cursusdag kost een prikkie!

Je krijgt van ons een goed geprepareerde Yamaha motor ter beschikking, waarmee je eventuele schade, slijtage en reparatie aan je eigen motor voorkomt. Weinig risico dus. De prijs is inclusief brandstof, onderhoud, afhuren van de baan, voldoende drinken, een overheerlijke lunch en natuurlijk de begeleiding door onze motorsporttrainers.


Motorcross-kleding

Goede en veilige Crosskleding is verplicht. Een helm en motorcrosslaarzen mag je zelf meenemen. Mocht je zelf niet over veilige motorkleding beschikken, dan stellen we beschermende kleding van racewear-specialist MVD beschikbaar te leen voor deelnemers, mits we het in voorraad hebben. Dit kun je minimaal een week van tevoren aan ons doorgeven per e-mail. Voor het bepalen van de juiste maat hebben wij jouw lengte en gewicht nodig.

Maar het belangrijkste is dat je goede en professionele begeleiding, training en coaching krijgt. Ons professionele team van motorsporttrainers geven je individuele aandacht, aanwijzingen en tips. Het is een prachtige ervaring die je nooit meer zult vergeten. Dat is het meer dan waard.


Nog twijfels? Of dol enthousiast?

Voorkom dat je ooit gaat zeggen 'had ik dat nou toch maar gedaan'. Er zijn altijd  redenen te bedenken om het niet te doen, maar welke super ervaring loop je dan mis?


Zet nu de stap en wij zetten jouw twijfels om in vertrouwen. Maar je moet het zelf doen, van ons krijg je de ondersteuning op het hoogste niveau. En weet een ding zeker, je bent nooit de slechtste!


Dit gun je jezelf!

De enige vraag is: Wanneer?


BOEK NU


arrow_drop_up arrow_drop_down