Motocross-cursus voor beginners: leer Off-Road Motocrossen in één dag
Video Aspect Ratio: 4:1

MOTOCROSS-CURSUS

Zet je eerste stappen in offroad motorrijden

ALL-INCLUSIVE

De motocross-cursusdag kost een prikkie. De prijs is inclusief de huur van de motor, brandstof, onderhoud, afhuren van het circuit, een lunch en voldoende drinken. Crosskleding is verplicht en eventueel bij ons te huur.

ONZE YAMAHA CROSSMOTOR

Jij rijdt op een van onze wedstrijd crossmotoren. Wij werken alleen met de beste materialen en machines. Je krijgt een goed geprepareerde Yamaha YZ450F of WR450F met 50 pk tussen je benen!

EEN DAGJE HELEMAAL UITLEVEN OP HET CIRCUIT

Wil je al een tijdje beginnen met motocrossen, maar heb je eigenlijk nooit van je leven op een motor gezeten? Voordat je al je zuurverdiende centen aan dure kleding en een crossmotor uitgeeft, wil je toch eerst zeker weten of het wel écht iets voor jou is.


Of ben je gewoon nog jong en lijkt het je super vet om te gaan motocrossen? 

Maar je ouders staan niet bepaald te springen als jij ze vertelt over je nieuwe hobby?


Hoe begin je dan? 

Je wilt wel op een veilige manier leren motocrossen, zodat je geen schade rijdt, of erger nog zomaar iets breekt. Het is belangrijk om hierbij goede begeleiding te krijgen, denk je niet?

ONVERGETELIJK DAGJE MOTOCROSSEN

Kom naar de Supermotorschool en leef je uit op een van onze Yamaha WR450F crossmotoren en laat de adrenaline door je lijf stromen. Geniet van dit bijzondere moment tijdens een onvergetelijk dagje motorcrossen voor beginners. Motocrossen is een fantastisch sport vol actie, maar je hebt wel techniek en skills nodig om er alles uit kunnen halen. Deze leer je in onze motocrosstraining.

Geert van Rennes is helemaal gesloopt door de motorcross cursus

Samenvattend was vandaag erg vermoeiend, je bent helemaal gesloopt, maar echt heel gaaf. En hoe moe ik ook ben, het liefst zou ik nou weer op de motor stappen en weer een rondje gaan rijden. Het is echt heel leuk.

Geert van Rennes (29 jaar)

Motorcross-cursus voor beginners

EEN GEWELDIGE MOTOCROSS ERVARING?

Tijdens de motocross-cursus voor beginners leer je ontzettend veel nieuwe vaardigheden om jouw off-road motocross-skills te verbeteren. Dit is een unieke kans! Dit doe je in een klein groepje onder het professionele toezicht en aanwijzingen van onze motorsporttrainers. De cursus is opgezet door Marcel van Drunen, meervoudig kampioen in zowel motorcross, supercross, deelnemer aan de rally Paris-Dakar en KNMV MT-3 motorsporttrainer op het hoogste niveau.


Het niveau zal worden aangepast aan de ervaring van de deelnemers. Doordat je individueel aandacht krijgt, zullen jouw technieken met sprongen vooruitschieten. Deze cursus is voor beginners, maar ook voor meer gevorderde rijders, mannen én vrouwen.

INCLUSIEF HUUR CROSSMOTOR

Ook de motocross-cursus valt onder onze 7 unieke Rijplezier Garanties. Na na afloop hoef je niet het zand van je eigen crossmotor te poetsen. Je loopt geen risico op valschade of zware slijtage van je eigen crossmotor. Jij rijdt namelijk op een van onze goed onderhouden Yamaha crossmotoren. Wij werken alleen met goede materialen en machines. 


Je krijgt een Yamaha YZ450F of WR450F met 50 pk tussen je benen.

WAT MAG JE VERWACHTEN TIJDENS DE MOTOCROSS-CURSUS?

Yes! Je hebt besloten te komen motocrossen. Spannend.

Maar wat leer je dan precies? Na ontvangst met koffie en thee staat dit op jou te wachten;


 • Check-in: Onze motorsporttrainers controleren jouw reservering.
 • Theorie: technieken op de baan, waarbij één motorsporttrainer de uitleg geeft en de tweede motorsporttrainer het direct laat zien.
 • Get your gear ready: Heb je kleding bij ons gereserveerd? Dan krijg je de kleding door je motorsporttrainer uitgereikt. Heb je zelf kleding bij? Dan is het nu tijd om je om te kleden.
 • Get your bike: De motorsporttrainers geven eerst uitleg over de motor en vervolgens zal je een motor toegewezen krijgen.
 • Getting started: Het is eindelijk zover! Jij gaat NU echt ervaren wat motocrossen is. Je zult de adrenaline-kick al voelen!
 • Op krachten komen: Motocrossen is zwaar. We zullen tijdig pauzeren en zorgen voor een goede lunch en voldoende drinken.
 • Continue: We gaan door tot je echt helemaal gesloopt bent en ons vraagt of je alsjeblieft mag stoppen :-).
 • Napret: We praten en lachen nog even na. En natuurlijk ontvang je een speciaal Supermotorschool-certificaat, met daarop al je vaardigheden die je hebt geleerd.

Twijfel je of het echt iets voor jou is? Maak je geen zorgen. De cursus is voor iedereen. Lees hier onze reviews.

REACTIES VAN DEELNEMERS

Mijn schrik is wel weg eigenlijk!

Door het volgen van deze cursus heb ik helemaal geen schrik meer. De instructeurs geven heel veel tips, waardoor je het veel sneller leert als dat je het zelf had moeten doen. Ik merk ook dat hoe meer gas ik geef, hoe makkelijker het gaat. Het is gewoon echt leuk.

Kiza Donders (14 jaar)

Nog nooit op een motor gezeten!

Ik had nog nooit op een motor gezeten en had überhaupt geen idee hoe ik moest schakelen! Toch is het de Paddy en Ronnie gelukt mij op het einde van de dag over het circuit te laten crossen en zelfs te laten springen! Ik heb een super dag gehad en kan het iedereen aanraden!

Jordy Noordzij (25 jaar)

Een kei geweldige dag!

Het viel mij best zwaar. Het is echt zwaarder dan je van te voren denk, maar dat maakt het niet minder leuk. Je leert hier ook echt je motorbeheersing, want het is totaal anders als weg motorrijden. Het was een kei geweldige dag, het is gewoon echt een aanrader!


Lesley Henderson (63 jaar)

WAT BELOVEN WE JE?

Dat je echt helemaal kapot bent na al die uren op de motor. Natuurlijk laten we je voldoende pauzeren en moet je af en toe echt even bijkomen, want motocrossen is lood- en loodzwaar. Je zult je armen voelen, je knieën trillen en je benen verzuren. Maar geloof ons: dat is het meer dan waard! Je zult met een brede glimlach van de motor stappen.

Kom jezelf tegen tijdens de Motorcross-cursus voor beginners

WAT LEER JE OP DE MOTOCROSS-CURSUS?

Kort gezegd:

 • Juiste lijnen rijden
 • Sporen, knippen en bochten
 • En uiteraard zullen de tafelbulten niet ontbreken

Je komt jezelf tijdens de motocross cursus letterlijk tegen, maar hebt ook de dag van je leven.

Zonder risico’s met je eigen motor. 
Onder de meest professionele begeleiding die je kunt wensen. Met veel humor, actie en adrenaline

Motorcross-cursusdag van de Supermotorschool

WAT KRIJG JE VAN ONS?

De motocross-cursusdag kost een prikkie. De prijs is inclusief de huur van de motor, brandstof, onderhoud, afhuren van de baan, voldoende drinken en een overheerlijke lunch. Een helm en motocrosslaarzen mag je zelf meenemen. Crosskleding is verplicht. Wanneer gewenst, is beschermende kleding van racewear-specialist MVD bij ons te huur.


Maar het belangrijkste is dat je goede en professionele begeleiding, training en coaching krijgt. Ons professionele team van motorsporttrainers geven je individuele aandacht, aanwijzingen en tips. Het is een prachtige ervaring die je nooit meer zult vergeten. Dat is het meer dan waard.

Enthousiast? Bekijk onze data, prijzen en meer...

Wij gebruiken cookies