Jeugd MX-Training: Leg de basis voor jouw MX-carrière

JEUGD MX-TRAINING

Leg de basis voor jouw Motorcross carrière

BEHEERSING VAN JE MOTOR

Je zult stappen vooruit maken in je motorbeheersing en motortechnieken. En superveel plezier beleven op de motor!

LAGE KOSTEN

DROOM JIJ ER OOK VAN OM MOTORCROSSER TE WORDEN?

Ben jij een fanatieke jonge motorcrosser en droom jij ervan om ooit zo goed te worden als Jeffrey Herlings?

Dan is de Jeugd MX-training van de Supermotorschool iets voor jou.

In de Jeugd MX-training ga je aan de slag om jouw basistechnieken en motorbeheersing te verbeteren en leer je om gecontroleerd harder te kunnen rijden. Je krijgt les van meervoudig kampioen Motorcross Marcel van Drunen.

WAT IS DE JEUGD MX-TRAINING?

Kort gezegd:

• Intensieve MX-training voor kinderen tot 18 jaar;
  • Verbeteren/aanleren van belangrijke vaardigheden en technieken;
  • Mooi en goed leren rijden;
  • Klaarstomen om wedstrijden te rijden;
  • Trainingen zijn mogelijk in zowel in Nederland als in het buitenland.

We trainen vooral veel op technieken: remtechnieken, bochttechnieken, staan-, zithouding, springen.

Bij de kleine kinderen is het allerbelangrijkste om de technieken goed te leren beheersen en pas dan het tempo te verhogen. De meesten willen plankgas rijden, maar als ze niet weten hoe ze moeten zitten en staan wordt het moeilijk om goed hard te kunnen rijden.

Marcel van Drunen

MOTORCROSS-TRAINING VOOR KINDEREN MET MARCEL VAN DRUNEN

Je krijgt les van een voormalig kampioen Motorcross en Supermoto: Marcel van Drunen. In een groep zal je stap-voor-stap je Motorcross skills verbeteren. Je krijg op het hoogste niveau les, want Marcel is KNMV-gediplomeerd motorsporttrainer niveau 3 (MT-3). Met Marcel als trainer kan jij profiteren van zijn kennis en enorme hoeveelheid ervaring!

AANDACHT VOOR JOUW MOTOR

Tijdens de MX-training staan we ook uitgebreid stil bij jouw motor. Wat voor motor rijd je, staat je vering goed afgesteld, hoe is de afstelling van stuur en hendels, kun je goed bij de grond komen, of is het zaak dat je motor verlaagd wordt? Allemaal belangrijke aspecten waarvoor we de tijd zullen nemen.

DE BASIS VOOR EEN NIEUWE MOTORCROSSKAMPIOEN

In deze Motorcross-training voor kinderen krijg jij de essentiële basis aangeleerd die nodig is om je verder te ontwikkelen in Motorcross. Iedere deelnemer kan de training op zijn eigen niveau volgen en traint op zijn eigen snelheid. Je krijg professionele begeleiding en tips waar je echt wat aan hebt om je eigen skills te verbeteren.

Het doel is om gecontroleerd (hard) te leren rijden. Daarvoor heb je heel je lichaam nodig en draait het om het aanleren van de juiste houding en technieken. Het volgende komt aan bod tijdens de Motorcross-training voor kinderen.

BELANGRIJKSTE ELEMENTEN VAN DE JEUGD MX-TRAINING OP EEN RIJTJE

Yes! Je hebt besloten om deel te nemen aan de jeugd Motorcross training. Spannend.

Maar wat leer je dan precies?

• Opbouwen van focus en vertrouwen;
  • Schakelen en bedienen van de koppeling;
  • Houding op de motor;
  • Houding bij het aanremmen;
  • Houding bij knippen rijden;
  • Motorbeheersing;
  • Het kunnen rijden in diepe sporen;
  • Accelereren vanuit acceleratie knippen;

• Bochten kort nemen;
  • Bochten lang nemen;
  • Het afsteken van bochten;
  • Aanremmen vóór de bocht;
  • Remmen op de remknippen;
  • Springen snelle schansen;
  • Springen tafels;
  • Springen op en/of afstappen.

JE ZULT ZIEN DAT HET EEN STUK MAKKELIJKER GAAT

Wanneer je deze technieken goed onder de knie hebt, gaan we werken aan je snelheid en het verhogen van het tempo. Je zult dan zien dat hard rijden een stuk makkelijker gaat. Gaaf, toch?

LAGE KOSTEN, VEEL PLEZIER!

Je krijgt tijdens de Jeugd MX-training voor kinderen tot 18 jaar professionele begeleiding en tips van voormalig kampioen Marcel van Drunen. Je zult stappen vooruit maken in je motorbeheersing en motortechnieken. Maar je zult ook super veel plezier beleven op de motor en met de andere deelnemer in jouw groep. Doordat de training in groepen wordt gegeven, kunnen de kosten zo laag mogelijk worden gehouden.

JEUGD MX-TRAININGSVAKANTIE

We organiseren regelmatig jeugd MX-trainingsvakanties in het buitenland. Deze trainingen vinden plaats in schoolvakanties, zoals de kerstvakantie, voorjaarsvakantie en zomervakantie.

Het is een trainingsweek, maar ook een fantastische crossvakantie. Er is veel meer tijd om hard te werken aan je Motorcross skills, zodat je in de trainingsweek grote sprongen vooruit kunt maken.

Het zijn niet alleen je motorcross skills die hard vooruit zullen gaan, maar je maakt ook nieuwe vrienden met andere motorcrossers en dat is enorm leuk.

Lijkt jou dit ook een geweldige leerzame ervaring?

BOEK NU EN LAAT JE TRAINEN DOOR MARCEL

Lijkt het jou ook gaaf om begeleid te worden door een Motorcrosskampioen

Bekijk al onze trainingsdagen online!