Jeugd MX-Trainingsvakantie: De basis voor jouw MX-carrière

JEUGD MX-TRAININGSVAKANTIE

De perfecte motorcrossvakantie: zon, fun en Motorcrossen

LES VAN EEN KAMPIOEN

Krijg les op het hoogste niveau van Marcel van Drunen: voormalig kampioen Motorcross en Supermoto en KNMV-gediplomeerd jeugd motorsporttrainer

SUPER VEEL PLEZIER

Maak stappen vooruit in motorbeheersing en motortechnieken. En beleef super veel plezier en maak nieuwe vrienden met andere jonge motorcrossers.

EEN WEEK LANG OP MOTORCROSSVAKANTIE

Ben jij een fanatieke jonge motorcrosser, en droom je er stiekem van ooit zo goed te worden als Jeffrey Herlings? Zit jij het liefst iedere vrije schoolvakantie op je crossmotor?

Dan is de Jeugd MX-trainingsvakantie van de Supermotorschool echt iets voor jou.

In deze vakantie ga je een week lang crossen met leeftijdsgenoten. We gaan samen aan de slag om jouw basistechnieken en motorbeheersing naar een hoger niveau te tillen. We rijden op circuits met een andere ondergrond dan het zand dat je in Nederland gewend bent. Doordat we de tijd hebben, kan er intensief worden getraind om je bijvoorbeeld voor te bereiden op crosswedstrijden. Je wordt getraind door meervoudig kampioen Motorcross, en KNMV-jeugd motorsporttrainer Marcel van Drunen.

TECHNIEK IS DE BASIS

Het ziet er vanaf de zijlijn makkelijk uit, maar in werkelijkheid is het nog een behoorlijke kunst om gecontroleerd hard te rijden; om echt plankgas te geven. Je hebt hiervoor heel je lichaam nodig. Hierbij draait het allemaal om de juiste houding en techniek. Heb je die goed onder de knie, dan gaan we daarna het tempo verhogen en zie je dat hard rijden makkelijker gaat. Dát en meer leer je tijdens de Motorcross-trainingsvakantie voor kinderen!

MOTORCROSS-TRAININGSVAKANTIE VOOR KINDEREN

De Supermotorschool organiseert regelmatig MX-trainingsweken in het buitenland. Deze trainingen worden speciaal voor kinderen tot 18 jaar georganiseerd en vinden plaats in schoolvakanties, zoals de kerstvakantie, voorjaarsvakantie en zomervakantie.

Het is niet alleen een trainingsweek, maar ook een fantastische crossvakantie. Het hele gezin kan meegaan. Tussen het trainen door wordt er onderling ook heel veel plezier met elkaar gemaakt. Je Motorcross skills zullen hard vooruit zullen gaan, maar je maakt ook nieuwe vrienden uit de Motorcross wereld. Dat is echt enorm leuk.

We trainen vooral veel op technieken: bochttechnieken, remtechnieken, sta- en zithouding, springen, enzovoort.

We geven ook extra aandacht aan de motorbeheersing, zodat je de technieken goed leert beheersen. Daarna gaan we het tempo verhogen in combinatie met de aangeleerde technieken en leren we je hoe je op de juiste manier hard kunt rijden

Marcel van Drunen

NIEUWE BASISTECHNIEKEN

Als deelnemer leer je tijdens deze Motorcross-trainingsvakantie in een korte tijd een heleboel nieuwe basistechnieken, zodat:

• Je motorbeheersing wordt vergroot;
  • Je de snelheid op je crossmotor op een fatsoenlijke manier kunt vergroten;
  • Je wordt klaargestoomd om deel te kunnen nemen aan motorcrosswedstrijden.

De winter Jeugd MX-trainingen worden gehouden in warme oorden, zoals Spanje en Italië. In de zomermaanden blijven we juist dichterbij huis en gaan we naar circuits in Frankrijk en Duitsland. In het buitenland rijden we over het algemeen op hardere banen met meer hoogteverschillen, waarbij we je leren over je angsten heen te komen met het nemen van bijvoorbeeld hoge springbulten.

MOTORCROSS-TRAINING VOOR KINDEREN MET MARCEL VAN DRUNEN

Je krijgt les op het hoogste niveau van Marcel van Drunen: voormalig kampioen Motorcross en Supermoto en KNMV-gediplomeerd jeugd motorsporttrainer niveau 3 (MT-3). Met hem als trainer kan jij profiteren van zijn kennis en enorme hoeveelheid ervaring! De lessen worden in groepen gegeven.

Tijdens de MX-trainingsvakantie leer jij ook veel over je eigen motor. Marcel checkt met jou je motor. Samen controleren we de veringen, stellen het stuur en de handels juist af, verlagen eventueel de motor, enzovoort. Allemaal belangrijke kennis waarvoor we de tijd zullen nemen.

DE BASIS VOOR EEN NIEUWE MOTORCROSSKAMPIOEN

In deze Motorcross-trainingsvakantie krijg jij een professionele basis aangeleerd door een kampioen, waarbij jij de juiste handvaten krijgt aangereikt om je door te ontwikkelen tot misschien wel de nieuwe kampioen Motorcross.

We werken aan je vertrouwen in jezelf en in je motor. We laten je zien dat het belangrijk is om in je eigen lijn te blijven rijden en dat sneller rijders hun weg om jou heen vinden. En maak je dan toch een fout? Dat is niet erg, want daar leer je van. We leren je dit te accepteren en verder te gaan met de oefeningen of de race.

FOCUS IS ESSENTIEEL IN MOTORCROSS

We richten ons ook op focus. Jonge rijders kunnen te veel met andere dingen bezig zijn, terwijl een goede focus essentieel is in Motorcross. Hier trainen we de jonge crossers speciaal op.

Tijdens de MX-trainingsvakantie hebben we de tijd om intensief te trainen zodat jouw skills met sprongen vooruit zal gaan. Iedere deelnemer kan de training op zijn eigen niveau volgen en traint op zijn eigen snelheid.

Het doel is om gecontroleerd (hard) te leren rijden. Daarvoor heb je heel je lichaam nodig en draait het om het aanleren van de juiste houding, technieken en focus.

LAGE KOSTEN, VEEL PLEZIER

Je krijgt tijdens de MX-trainingsweek voor kinderen tot 18 jaar professionele begeleiding en tips van voormalig kampioen Marcel van Drunen. Je zult stappen vooruit maken in je motorbeheersing en motortechnieken. Maar je zult ook super veel plezier beleven op de motor en met de andere deelnemer in jouw groep. Doordat de trainingsweek wordt georganiseerd voor groepen jonge motorcrossers, kunnen de kosten zo laag mogelijk worden gehouden.

BOEK NU EN ZORG DAT JE ERBIJ BENT

Lijkt het jou ook gaaf om begeleid te worden door een Motorcrosskampioen

Bekijk al onze trainingsvakanties online en boek jouw Jeugd MX-trainingsvakantie.