Supermofools en Supermotorschool presents:

Supermoto Trackday Lelystad 2020!

Midland Circuit Lelystad op Zondag 9 augustus 2020

Ben jij een fanatiek Supermoto rijder? Geef je in het weekend graag flink gas op je Supermotard? Wil jij keihard racen en de adrenaline door je lijf voelen gieren als je alles uit de kast haalt op een echt circuit?

De mogelijkheden om te trainen met de supermoto zijn altijd al beperkt, maar nu helemaal tijdens de Coronacrisis.

 • Wanneer heb jij voor het laatste echt kunnen racen?
 • Waar kun je het gas nog volledig opengooien?

Dat is vast een eeuwigheid gelden. Daarom organiseert Supermotorschool in samenwerking met Supermofools de Supermoto Trackday 2020.

Race mee tijdens de Supermoto Trackday op Zondag 9 augustus 2020 op het Midland Circuit in Lelystad. Er is volop ruimte om vrij te racen, maar ook om je skills te verbeteren tijdens de trainingsblokken in de ochtend.

Deze jaarlijkse Supermoto Trackday met vrije training wordt georganiseerd door de Supermotorschool in samenwerking met Supermofools. De professionele instructeurs van Supermotorschool zijn de hele dag aanwezig om je aanwijzingen, tips en de nodige begeleiding te geven waar je écht wat aan hebt. Natuurlijk alles met in achtneming van de geldende Coronamaatregelen.

Facts & Figures

 • Minimum leeftijd: 18 jaar
 • Voor wie: Supermoto rijders
 • WaarMidland Circuit, Talingweg 89 in Lelystad
 • Wanneer: Zaterdag 9 augustus 2020
 • Tijd: Het circuit is geopend om 9.30 en sluit de poorten om 17.30 uur
 • AanmeldenJe kunt je hier aanmelden
 • Supermoto Trackday op het Midland Circuit in Lelystad

  Het trackday supermoto programma

  Supermoto circuit training met eigen motor van 10.00 tot 17.00 uur.

  We starten de ochtend met een circuit training (10.00 – 12.30). Onder professionele begeleiding van meervoudig Supermoto kampioen Marcel van Drunen en zijn team van instructeurs, gaan wij aan de slag om jouw Supermoto skills te verbeteren, bij te spijkeren en bovenal op te frissen. Want dat zal nodig zijn na zo’n langtijd in lockdown.

  Deze circuit training is speciaal opgezet voor Supermoto-rijders met een eigen Supermoto-bike. Dit kunnen zowel Supermoto-rijders zijn met een motor met kenteken of ervaren Supermoto-wedstrijdrijders. Alle Supermoto-rijders zijn welkom!

  De training wordt gegeven in twee groepen, afgestemd op niveau. Er wordt met name aandacht gegeven aan:

  • Het aanremmen van de bocht;
  • Bocht insturen zonder remmen;
  • Sliden (met de juiste techniek);
  • Balans en zithouding;
  • Ideale ‘lijnen’ rijden;
  • Techniek in combinatie met snelheid.

  Om 13.00 uur vervolgen we het programma met een vrije training, waarbij je de geleerde technieken op eigen tempo in de praktijk kan brengen. Tijdens de vrije training krijg je de ruimte en vrijheid op het circuit om vrij te rijden op je eigen motor en het gas even lekker open te gooien.

  Prijs: 97,- excl. motor en alleen op voorinschrijving.
  NB. Kosten per rijder, dus niet per motor!

  Wees er snel bij, want de plekken zijn beperkt.

  LET OP! Zoals je van ons gewend bent, delen wij de deelnemers aan de vrije training op in groepen op basis van het niveau. Zo kan iedereen lekker rijden en rij je elkaar niet in de weg!

  LET OP! Het is dit jaar niet mogelijk om je op het circuit aan te melden voor de Trackday. In verband met de Coronarichtlijnen moet je je van tevoren hebben aangemeld. Je ontvangt van ons vooraf een ticket om het Midland Circuit op te kunnen komen.

  LET OP! I.v.m. de Coronarichtlijnen hebben we dit jaar geen apart Vrije Training-blok in de middag. Je kunt je dus alleen inschrijven voor de gehele dag Circuit Training + Vrij rijden.

  Motor huren

  Heb je zelf geen Supermotard, maar wil je de Supermoto Trackday toch meebeleven? Dat kan!

  Je kunt tijdens de trackday een Yamaha WR450F van de Supermotorschool huren. Er zijn op inschrijving 8 Supermotards te huur voor de volledige dag. De kosten hiervan zijn € 197,- inclusief brandstof en schade dekking.

  Reserveer dus snel jouw motor! De Supermoto gear (motorpak, helm, enz) moet je zelf meenemen en is verplicht.

  Supermoto Kleding huren

  In verband met de Coronarichtlijnen is het dit jaar helaas niet mogelijk om Supermotokleding van ons te huren, omdat wij de kleding niet kunnen desinfecteren.

  Belangrijke coronarichtlijnen Supermoto Trackday

  Het RIVM heeft aangekondigd dat buitensporten in groepen weer is toegestaan als er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Dat kan prima in onze Supermoto Trackday.

  Ook is het geven van motortraining bij nader inzien door het RIVM toch geen contactberoep. Hier staan wij volledig achter, waardoor onze trainers met een gerust hard kunnen werken aan jouw motorskills.

  Let op: i.v.m. de Coronamaatregelen moeten alle deelnemers de volgende belangrijke richtlijnen opvolgen:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand. Geef elkaar de ruimte.
  • Voel je je ziek, verkouden, koorts, benauwd of hoesten? BLIJF DAN THUIS!
  • Neem je eigen motorkleding + helm mee. Normaal gesproken kun je dit van ons lenen, maar dit is helaas niet mogelijk onder de nieuwe Coronamaatregelen van het RIVM. We kunnen deze kleding namelijk niet ontsmetten.
  • Neem geen partner, familie of vrienden mee. Alleen deelnemers mogen op het Midland Circuit komen.
  • Iedereen moet zich van tevoren aanmelden.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel en de trainers strikt op.
  • Gebruik je gezonde verstand.
  • Breng zelf eten en drinken mee. De kantine is gesloten.
  • Was en desinfecteer je handen regelmatig.

  Binnen deze voorschriften en richtlijnen kunnen we een prachtige Supermoto Trackdag organiseren. En dan zijn we even weg uit de beslommeringen van de afgelopen heftige tijd.

  Vragen?

  Heb je een vraag? Stuur gerust een e-mail naar: info@supermotorschool.nl. Ook voor het huren van een motor kun je dit e-mailadres gebruiken.

  Aanmelden?

  Wil jij deze unieke kans niet missen? Meld je dan snel aan met je vrienden, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt.